Tüm dünyayı etkisi altına alan ve sosyal hayatta belirgin değişikliklere sebep olan Kovid-19 salgını, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan gençleri de etkiledi. 

Gençlerin evlerinde geçirecekleri Ramazan ayını daha verimli kılmak amacıyla Afyonkarahisar İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, çok sayıda çalışma gerçekleştirdi.

Sosyal medya grupları üzerinden gençlerle iletişime geçen Gençlik Koordinatörlüğü, gruplardan gelen soruları cevaplayarak taleplere uygun paylaşımlarda bulundu.

- Akl-ı selîm, kalb-i selîm ve zevk-i selîm sahibi gençler için "Gençlik Kumanyası"

Gençlik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan içerikler, Ramazan ayı boyunca her gün "Gençlik Kumanyası" adı altında sosyal medya hesapları üzerinden gençlerle paylaşıldı.

Çalışmalara dair Gençlik Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verdildi:

"6 bölümden oluşan 'Gençlik Kumanyası' ile gençleri geçmişle buluşturmayı, Divan Edebiyatı ve tasavvuf musıkîsini sevdirmeyi, ilham kaynağı olacak İslam bilginlerini tanıtmayı, Kur’an ve sünnet kaynaklı sahih bilgi ile ruhlarını doyurmayı amaçladık. İftariyelik mesabesindeki bu paylaşımlar vesileyle; akl-ı selîm, kalb-i selîm ve zevk-i selîm sahibi bir gençlik için, bir nebze katkı sağlamak en büyük arzumuzdur."

"Gençlerle Muhabbet Olsun"

Gençlik Koordinatörlüğü, sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği "Gençlerle Muhabbet Olsun" canlı yayınları kapsamında; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı gibi isimleri gençlerle buluşturdu. 

"Dünyevileşmeye Karşı Kur’an’ın Önerdiği Tedbirler", "Edep", "Anlam Dünyamız ve Yarına Bakış" gibi konuların ele alındığı programlar, ortalama 500-600 genç tarafından takip edildi.

Gerçekleştirilen canlı yayınlara dair kayıtlar, Gençlik Koordinatörlüğü sosyal medya hesaplarından da erişime sunuldu.

Gençliğe dair programların Ramazan ayı sonrasında da devam edeceği belirtildi.

Öte yandan salgına karşı alınan tedbirler kapsamında 81 ilde Ramazan Bayramı boyunca getirilen sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde, sosyal medya hesaplarında yapacakları canlı yarışma yayınları ile gençlere bayram hediyeleri ikram edeceklerini ifade eden Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Gençlik Koordinatörlüğünce Ramazan ayında yapılan gençlik çalışmalarını şu sözlerle değerlendirdi:

"Bu sene çok farklı bir Ramazan geçirdik. Bizler camilerden, öğrenciler okullarından uzak kaldı. Din hizmetini halkımıza farklı mecralardan; yazılı, görsel ve sosyal medyadan ulaştırmamız icap etti. Gençlerimiz için üzerimize düşen vazifeler vardı. Ramazan boyunca çalışmalarıyla gençleri yalnız bırakmayan gençlik koordinatörlerimize ve gençlik çalışmaları ekibine bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları takip eden ve 'Gençlik Kumanyası' ile ilmî açıdan beslenen gençlere, Osmanlı’da bir Ramazan geleneği olan 'Diş Kirası' geleneğine atıfla teşekkür babında hediyeler sunmak istiyoruz. Gençlere bayram günlerinde sosyal medya hesaplarımızı takipte kalmalarını tavsiye ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan