Afyonkarahisar'da ikamet eden ikiz kardeşler Eren ve Enes (9), anne ve babalarının rehberliğinde şehirdeki camilere ziyaretler gerçekleştiriyor.

Eren ve Enes kardeşler, şu ana kadar 105 cami ziyareti gerçekleştirdi.

İkiz kardeşlerin anne ve baba, "Bir ebeveyn olarak canı sıkılan çocuklarımızı sadece alışveriş merkezlerine, eğlence yerlerine götürmüyor aynı zamanda manevi hayatımızın önemli mekanları olan camilerimize de götürüyoruz." diye konuştu.

Küçük yaştan itibaren gittikleri camilerde çocuklarının farklı duygu, huzur ve mutluluklarına şahit olduklarını belirten aile, "Çocuklar bilmediği, tanımadığı yere gitmek istemezler. Ama bildiği yerleri severlerse isteyerek, koşarak giderler. O yüzden anne-baba olarak bize düşen görev; öncelikle çocuklarımıza medeniyetimizi, tarihimizi, kültürümüzü öğretmek, sevdirmek, onları milli ve manevi değerlerle yetiştirmektir." diye konuştu.

İkiz kardeşlerle bir araya gelen Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı ise ikizlerle bir süre sohbet ederek, "İslam'ın sembolü, hayatın merkezi olan ve her şehirde olduğu gibi bizim şehrimizin de manevi hayatına yön veren, kadim medeniyetimize şahitlik eden camilerimize yapmış olduğunuz ziyaretlerden dolayı sizi ve ailenizi tebrik ediyorum. Bir çocuk gözüyle ziyaret edip, ibadet ettiğiniz bu kutsal mekanların manevi feyzi gönlünüze, kadim tarihimizin ise aklınıza ve fikrinize rehberlik edeceğine inanıyor, hayatınız boyunca başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

İl Müftüsü Kazancı, ikiz kardeşlere "Başarı Belgesi" ile birlikte hediye takdiminde bulundu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan