Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, ülke genelinde çok sayıda imam hatip öğrencisi, eğitimini hafızlıkla taçlandırdı.

Bu kapsamda Afyonkarahisar İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülen; "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında iki öğrenci daha hafız oldu.

Emirdağ İlçe Müftülüğü Aziziye Kız Kur’an Kursu öğrencileri Tuğba Sarıtaş ve Şerife Nur Keskin, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan "Hafızlık Tespit Sınavın"da başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandılar.

Sarıtaş ve Keskin, adı geçen hafızlık projesi kapsamında bir taraftan da örgün eğitimlerine devam ederek imam hatip ortaokulundan mezun oldular.

Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan Sarıtaş ve Keskin'i kabul eden İlçe Müftüsü Aytekin Akçin, öğrencileri tebrik ederek hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.

Müftü Akçin, "Öğrencilerimiz yaklaşık 4 yıl Aziziye Kız Kur’an Kursu'nda örgün olarak hafızlık eğitimlerine devam ettiler. Ancak hafızlık eğitimlerinin son günlerini Kovid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitimle tamamlamak durumunda kaldılar. Öğrencilerimiz hem hafızlık gibi çok emek isteyen bir eğitimi hem de imam hatip ortaokulunu birlikte devam ettirerek çok önemli bir başarı örneği ortaya koydular. Sadece öğrencilerimiz değil aileleri de büyük fedakârlık gösterdiler. Hocalarımız da aynı şekilde fedakârlıkta bulundular." dedi.

Akçin, öğrencilere, ailelerine, öğretmenlerine, kurs hocalarına ve öğrencilere destek olan hayırseverlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan