Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2004 yılından bu yana "Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında, din görevlileri arasında çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenleniyor.

Din görevlilerinin mesleki bilgi ve yeterliklerini geliştirmek, kitap okuma ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerine ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmalarda Afyonkarahisar İl Müftülüğü din görevlileri üç dalda Türkiye birinciliği elde etti.

Bu kapsamda Kadın Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması’nda Şuhut Emine Erdoğan Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Sedef Tunca, Şiir Yazma Yarışması’nda Afyonkarahisar Engelsiz Kadın Kur’an Kursu Öğreticisi Asiye Ersarı, Proje Yazma Yarışmasında ise İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Pehlivan Türkiye birinciliğine layık görüldü.

Yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri ise “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Merasimi”nde takdim edilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan