Diyanet İşleri Başkanlığınca hafızlık eğitimi alan öğrencilerin aileleri için hazırlanan "Hafızlık Eğitimi Aile Seminerleri" il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor. 

Bu kapsamda Afyonkarahisar Müftülüğü, hafızlık eğitimi konusunda aileleri bilgilendirmek amacıyla "Çevrimiçi Hafızlık Eğitimi Aile Seminerleri" düzenledi. 

Seminere, İl ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi gören öğrenciler ve aileleri ile İl ve ilçelerde hafızlık Kur’an kurslarında görev yapan Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen seminerlerde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, "Kur’an-ı Kerim okunan ev, gece gökyüzünde belirgin olan yıldız gibi fark edilir. O ev hane-i saadet ve mutluluk olur." dedi.

İbnü’l Cezerî'nin  Kur’an-ı Kerim’e dair 54 adet kalın hacimli kitapları ve içerisinde hafızlığa dair beyitleri olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Kur'an'dan ezberlemiş oldukları ile insan eşref konumuna çıkar. Kur’an, bireyi en hayırlı insanlardan yapar. Çünkü hafız, sahip olduğu değerleri koruyandır. Hafızlık, bireyi toplum nazarında da değerli kılar. Kur’an-ı Kerim hafız kişiye hem dünya hem ahiret saadeti sağlar.Hafızın anne ve babası da bu nimetten istifade edecektir. İbnü’l Cezerî hafızlıkla alakalı beyitleri saydıktan sonra, mutlu olmayı isteyen kişinin Kur’an-ı Kerim’i öğrenme ve öğretme yolunda olmasını tavsiye ediyor."  diye konuştu.

Seminerlerde; "Teknolojinin Verimli Kullanımı”, “Zaman Yönetimi”, "Ezber Nasıl Yaptırılır?”, “Hafızın Bir Günü”, “Öfke Kontrolü”, “Öğretmen Olarak Anne-Baba”, “Öğrenci Olarak Çocuklarımızı Tanıyalım” ve “Güven Duygusunun Aşılanması” konu başlıkları altında alanında uzman isimlerce sunumlar gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan