Afyonkarahisar İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde Kur’an kursu öğreticilerine yönelik çevrimiçi eğitim semineri ile kitap ve makale tahlil programı düzenledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Din eğitiminde süreklilik esastır. Din eğitimi kişinin kendini tanımaya başladığı anda başlar. Yaygın din eğitimi toplumun savrulmasını engeller." dedi.

Eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu vurgulayan Akbulut, "Eğitim, beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Aile kurumu, ebeveynlerin çocuklarının fiziksel ve ruhsal tüm yönlerini bildiği bir mekteptir. Aile içi iletişim evdeki öğrenmeyi geliştirir. Gazali, çocuk eğitimindeki ilk beş yılın önemli olduğunu, şahsiyet gelişiminin 5 yaşına kadar tamamlandığını vurgular. Çocuğun ileriki yaşlarda savrulmaması; bu yaşlardaki aile, çocuk, okul üçlüsüne bağlıdır. Asıl hedef, aileyi imar ederek çocuğu inşa etmektir. Bu imar, inşa ve ihya kısmında, 'Biz nerelerdeyiz?' diyerek kendimizi sorgulamamız ve ona göre hareket etmemiz gerekir." diye konuştu.

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı ise Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Akbulut’a teşekkür ederek seminer, kitap ve makale tahlili programlarının devam edeceğini belirtti.

Afyonkarahisar İl ve ilçe müftülüklerinde görev yapan Kur’an kursu öğreticilerinin katıldığı seminerlerde, alanında uzman isimler tarafından; "Aileyi Tehdit Eden Sorunlar ve Çözüm Önerileri", "Güncel Dini Akım ve Oluşumlar", "Erken Çocukluk Döneminde Gelişim Evreleri", "Okul Öncesi Dönemde Drama", "Erken Çocukluk Döneminde Değerler Eğitimi" ve “Yetişkin Din Eğitimi Açısından İletişim Becerileri" konu başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan