Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Salar Fatih, İsmailköy ve Sahipata Erkek Kur'an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 155 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Hacı Mehmet Sayın Camii'nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimin açış konuşmasını İl Müftüsü Sinan Kazan yaptı.

Hafızlığın öneminden söz eden Müftü Kazancı, öğrencilerin hafızlığı eğitimi sürecinde emeği geçen hocalara, öğrenci velilerine ve Kur'an kurslarına maddi manevi katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen dünya hayatının sınav olduğuna vurgu yaparak, “Hepimiz sınavdayız. Sınavı kazanmanın yolu Kur'an-ı Kerim'in ahlakımız olmasıdır. Ne istiyorsa yapmamız, ne diliyorsa yerine getirmemizdir. Allah'ın katında Allah'ın nimet verdiklerine kıymet vermek suretiyle değerli oluyoruz. Allah'ın bu dünyada en çok kıymet verdiği Kitab'ul Kur'an'dır. Kur'an'ın ezberlenmesi çok kıymetlidir. Ezberlediğimiz Kur'an bizler tarafından anlaşılmadığı ve hayatımızda olmadığı sürece biz, Allah katında sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız.” dedi.

Başkan Yardımcısı İşliyen, “155 gencimizin öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Kur'an okumakla kalmasınlar anlamaya çalışsınlar. Onlar yürüdüğü zaman, ahlak yürüsün, edep yürüsün, haya yürüsün, güzel bir mümin olarak yürüsünler. Onları sabırla yetiştiren, kendi evlatlarından daha fazla emek veren hocalarımızı tebrik ediyorum. Onların bütün nazlanmalarına sebatla sabır gösteren anneleri ve babaları da tebrik ediyorum. Müftümüz başta olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza,  hayırseverlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Hafızlık İcazet Merasimi, Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hafız Halil İbrahim Ertunç tarafından yapılan dua ve başarılı olan öğrencilere hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi. 

Programa, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan