Afyonkarahisar İl Müftülüğü bünyesinde vaiz olarak görev yapan Ebubekir Çetiner, hafız oldu.

Ailesinin desteği ile Kur’an-ı Kerim'i hıfzeden Çetiner Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı oldu.

"Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan Vaiz Ebubekir Çetiner’i azmi ve başarısından dolayı tebrik eden Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen Hafızlık Belgesi'ni takdim etti.

Müftü Kazancı, “Müftülüğümüz bünyesinde beraber çalıştığımız vaizimizin hafızlığını tamamlaması ve belgeye hak kazanmış olması bizleri son derece mutlu etti. Kendisini ve üzerinde emeği bulunan herkesi tebrik ediyorum. Ömür boyu Kur’ani bir hayat diliyorum.” dedi.

Vaiz Ebubekir Çetiner ise “Kur’an hafızı olanın, muhafızı Kur’an olur düşüncesiyle yıllardır arzuladığım hafızlığa imam hatip iken, Kur’an kursu öğreticisi, hocam Ahmet Şanlı’nın teşvikiyle başlamak nasip oldu.” diye konuştu.

Hafızlığını Allah'ın yardımı ve lütfuyla tamamladığını ifade eden Çetiner, “Emeği geçen başta hocam olmak üzere eşime, aileme, arkadaşlarıma, Keçepazarı esnaflarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim dileyen bütün kardeşlerime de hamili Kur’an olmayı nasip etsin." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan