Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki cami ve Kur'an kurslarında açılan ve 6 hafta boyunca devam eden "Yaz Kur'an Kursları", 20 Ağustos Cuma günü sona erdi.

Bu kapsamda Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar İl Müftülüğü, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce "2021 Yılı Yaz Kur'an Kursu Bitirme Programı" düzenlendi.

Zafer Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an kurslarına çocuklarını gönderen ailelere ve din görevlilerine teşekkür eden Vali Vekili Mehmet Keklik, "Diyanet İşleri Bakanlığımız geçmişten bugüne Yaz Kur’an Kursları vesilesiyle çocuklarımızın ve gençlerimizin maneviyatına katkı sağlamaya, İslam’ın temel bilgileriyle donatmaya, Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlakını öğretmeye gayret ediyor." dedi.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Sinan Kazancı ise "Normalleşme süreciyle birlikte yaz döneminde bütün cami ve Kur’an kurslarımız çiçek açtı. İlimiz genelinde toplam 27 bin öğrencimiz Yaz Kur’an Kursları'mıza gelerek hocalarımızın nezaretinde Kur’an, ibadet, itikat, siyer, ahlak, milli-manevi ve kültürel konularda eğitim aldı. Çocuklarımızın bu dönemi verimli bir şekilde geçirmelerinden dolayı emeği geçen tüm hocalarımıza ve evlatlarını kurslarımıza gönderen tüm anne ve babalara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Programda ayrıca Yaz Kur'an Kursları'nda dönem boyunca eğitim gören öğrenciler tiyatro gösterisi sundu, ilahi ve şiirler seslendirdi. 

Öte yandan İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca hazırlanan "Çocuk Gözüyle Aile" projesi kapsamında öğrenciler tarafından yapılan resimler ve geri dönüşüm malzemelerinden oluşan maketlerin yer aldığı sergi ziyarete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan