Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) başlatılan “Yolun İyilik Olsun” kampanyası kapsamında Afyonkarahisar Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şubesince hayırseverlerin desteği ile toplanan 75 ton un yüklü 3 tır, Suriye’nin İdlib kentine uğurlandı.

Fuar Alanı’nda düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Türkiye’nin, dünyadaki mazlumlara el uzatmaya devam ettiğini söyledi.

Kaya, “Gönül coğrafyamıza yardımlarımız hiç bitmedi, bitmeyecek de. Ülke olarak sıkıntıya giren kardeşlerimizle paylaşmayı bilen bir toplumuz. Bunu da burada bir kez daha gösteriyoruz.” dedi.

İl Müftüsü ve TDV Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Sinan Kazancı ise Diyanet İşleri Başkanlığının uhdesinde dünyanın her yerinde mazlumlara iyilik götürüldüğünü belirtti.

Müftülük personelinin katkıları ve hayırsever vatandaşların destekleriyle temin edilen 3 tırda 75 ton un bulunduğunu anlatan Kazancı, “Amacımız kardeşlerimizin sofralarında aş olmak, onların dualarına mazhar olmaktır. Bu vesileyle emeği geçen personelimize ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yardım malzemesini taşıyan tırlar, dualarla Suriye’nin İdlib kentine  doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan