Diyanet İşleri Başkanlığının 81 ilde hayata geçirdiği Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek projesi kapsamındaki "Evliliğe İlk Adım" seminerlerinin Afyonkarahisar’daki açılış programı, Huriye Ekici Kur’an Kursunda, il müftüsü Şükrü Kabukçu, din görevlileri ile seminere katılacak nişanlı ve evli çiftlerin katılımıyla gerçekleşti. 

Seminerin ilk dersini Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız verdi.

Kur'an'ı Kerim tilavetinin ardından konuşan il müftüsü Kabukçu, nişanlı ve evli olan kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, seminerlerin önemine dikkat çekti.

Kabukçu, “Son yıllarda aile konusunda devletimizin en tepesinden olmak üzere her birim tarafından çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak elbette ki bundan bigâne kalmamız mümkün değil. Çünkü biz toplumda insanların doğumundan ölümüne kadar hayatının her aşamasında var olan bir kurumuz. Aile kurumu da yine bizim öncelikli çalışma alanlarımızdan bir tanesi. Bu minvalde görev yapan Aile ve Dini Rehberlik Bürolarımız aracılığıyla var ise ufak tefek ihtilaflarda da çözüm için yine bize müracaat edilir. Ben bu seminerlerin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Seminer içeriklerinin dolu olması sebebiyle faydalı olacağına inancımız sonsuz. Özellikle seminerlere katılan kardeşlerimizin buradan edindikleri bilgi ve tecrübeleri kendi etraflarında da paylaşmalarını ben istirham ediyorum. Öncelikle eşlerin birbirine muhabbetinin artması, çocuklarına rehber olması, anne-babasına ve yakınlarına saygılı olması anlamında bu seminerlerin çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Seminerin ilk dersini veren Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız ise, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığının çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Aile toplumumuzun en temelini oluşturan bir kurum. Rabbimiz bizlere Kur’an-ı Keriminde Hz. Adem ile Hz. Havva’nın kıssasını anlatır. Hz. İbrahim’den bir baba olarak bahseder. Ayrıca Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) her konuda bize örnekliğini anlatır. Bizlerde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığımız tarafından ailenin kurulmasından ahirete kadar mutlu, mesut ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi noktasında birçok projeyi tertip edip, İl Müftülüklerimiz ve İlçe Müftülüklerimiz vasıtasıyla siz değerli vatandaşlarımıza ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Ailenin kurulması kadar ailenin korunması da çok önemli bir husustur. Evliliğin ilk adımlarını atan çiftlerimiz, nişanlı kardeşlerimiz bu ilk adımlarını Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in önderliğini duyarak, anlayarak ve uzman hocalarımızdan dinleyerek ahirete kadar mutlu mesut bir şekilde nasıl yaşanması gerektiği noktasında bilgilerine bilgi katacaklar.” ifadelerini kullandı.

Yıldız konuşmasını "Evliliğe İlk Adım" Seminerlerinin konu başlıklarını ve neden bu konulara yer verildiğini kısaca açıklayarak sürdürdü. Programda emeği geçen başta İl Müftüsü Şükrü Kabukçu olmak üzere, İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç, Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna, tüm çalışanlara ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Yapılan ikramlardan sonra, Diyanet İşleri Uzmanı Yıldız tarafından bizzat verilen, "Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik" konulu seminer ve İl Vaizi Ebubekir Çetiner tarafından verilen "Nikâh ve Sorumlulukları" konulu seminerle birlikte Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu “Evliliğe İlk Adım” seminerleri başlamış oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan