Afyonkarahisar’da düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu: “Futbol faaliyetlerimiz çocuklarımıza disiplin, takımla çalışma ve enerji atma fırsatı verdi. Teknoloji bağımlısı ve  eve kapamış bir nesil yetiştirmek istemiyoruz” dedi.

Afyonkarahisar İli Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası Necip Fazıl Bilgi Evi Halı Sahasında, Afyonkarahisar İl Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Özuğur’un başlama vuruşu ile başladı. Ortaokul çağındaki öğrencilerden oluşan 8 takımın katıldığı turnuvada ilk Maç Gültepe Camii ile Şehitler Camii takımı,  ikinci maç ise Mimar Sinan Camii ve Ertuğrul Gazi Camii takımı arasında yapıldı. İlk maçın galibi Gültepe Camii, ikinci maçın galibi ise Ertuğrul Gazi Camii oldu.  Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin birbiriyle kaynaşması, motivasyonlarının arttırılması ve spor alışkanlığı kazanması amaçlanan turnuva 15 Ağustos Salı gününe dek sürecek.

afyon müftülüğü diyanet haber

Spor Faaliyetlerini Önemsiyoruz

Organizasyon hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, sporun çocuklarımızın hem bedensel hem de psikolojik gelişiminde önemli katkıları olduğunun altını çizdi. “Biz de İl Müftülüğü olarak özellikle ergenlik dönemindeki öğrencilerimizi,  yaşadıkları değişimlerden kaynaklı enerji ve stresi sağlıklı bir şekilde atabilmesi için spora yönlendirmeyi uygun gördük. Çocuklarımız antrenmanlarda hem takım ile çalışma ve spor disiplini kazandı hem de enerjilerini atma fırsatı buldu. Bu durumun kurs başarılarında da olumlu etki yaptığını gördük. Eve kapanmış, gününü bilgisayar ve telefon başında geçiren, teknoloji bağımlısı bir nesil yetiştirmek istemiyoruz. Ailelerimizin de kurslarımızın bitiminde çocuklarımızı spor faaliyetlerine yönlendirmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuşan Kabukçu, İl Müftülüğünce çocuklarımıza yönelik spor faaliyetlerinin süreceği müjdesini verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan