Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ihtiyaç ve talepler doğrultusunda her yaş ve gruptan vatandaşlara yönelik projeler geliştirerek Kur'an kursları vasıtasıyla hizmet veriyor.

Bu programların önemli bir bölümünü, Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli yaygın din eğitimi faaliyetlerinden biri olan hafızlık eğitimlerine yönelik eğitim ve öğretim programları oluşturuyor.

Bu kapsamda Afyonkarahisar İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen müfredat çerçevesinde bir taraftan hafızlık yapıyor, diğer yandan sosyal ve kültürel içerikli etkinliklere katılıyor.

Proje ile hafızlık yapan öğrencilerin moral ve motivasyonlarının artırılması ve sosyal hayattan kopmamaları amaçlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında örgün eğitim ile birlikte hafızlık yapan öğrencilerin bu süreçte ihtiyacı olan moral ve motivasyonlarına katkı sağlanıyor.

Sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler arasında açık havada öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltı programları, öğrencilere yönelik sinema etkinlikleri, kurs-aile birliği üyelerinin desteğiyle ok atma etkinliği, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri iş birliğiyle tekvando ve ebru kursları, gönüllü öğrencilerin katılımıyla ney üfleme ve satranç, puzzle gibi zekâ ve dikkat oyunları ile kız öğrencilere yönelik el işi faaliyetleri yer alıyor.

Ayrıca hafızlık eğitiminde belli bir aşamaya gelen veya hafızlığını tamamlayan öğrencilere yönelik, velilerin de katılımıyla çeşitli programlar düzenleniyor. 

Bu programlar sayesinde öğrencilerin aralarında birlik, beraberlik ve ekip ruhu oluşması amaçlanıyor.

---

Temel Aile Bilinci seminerleri sürüyor

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca aileyi tehdit eden olumsuzluklar ve yeni sorun alanları karşısında ailenin güçlendirilmesi amacıyla ülke genelinde “Temel Aile Bilinci” seminerleri düzenleniyor.

Bu kapsamda Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşma imkânı bulunan imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik “Temel Aile Bilinci” semineri düzenlendi.

Miftah Kur'an Kursu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerlerin ilk grup programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun açış konuşmasıyla devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu din konusunda aydınlatma görevi kapsamında din hizmetleri alanında ve özellikle aile konusunda yapmış olduğu çalışmaların önemine işaret eden Müftü Kabukçu şöyle devam etti:

“Materyalist ve seküler akımların oluşturduğu sosyal bozulmalar aileyi temelden sarsmaktadır. Bize düşen en önemli görev ise imam hatip sıralarından beri elde ettiğimiz temel dini bilgi ve malumatı, bu seminerlerde aldığımız bilgilerle beraber güncelleyerek memleketin en ücra köşesine kadar ulaşabilen siz kıymetli cami görevlilerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımıza aktarmak ve bu bozulmaları ortadan kaldırma yolunda gayret göstermektir.”

Seminerin ilk dersi; “Ailem ve Ben” ve “Ailemde Bir Çocuk Var” konu başlıklarıyla İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından verildi.

Projenin ikinci aşamasında seminerlere katılan din görevlilerinin aldıkları eğitimi cami cemaatine aktarmaları planlanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan