Afyonkarahisar İl Müftülüğü Konferans Salonunda, Afyonkarahisar Valiliği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta Zorla Evliliklerin Önlenmesi konulu seminer programı gerçekleştirildi.

Din görevlilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde, Afyonkarahisar Çalışma Sosyal Hizmetler Aile İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür V. Sibel Boyraz: “kadına yönelik şiddetin kadınların değil, toplumun sorunu” olduğunu vurguladı.

Din Görevlilerimizin Sorumluluğu Büyük

Eğitimde, şiddete uğramış bireylerin çoğu zaman nereye başvuracağını bilemez durumda olduklarını belirten Boyraz, “Size gelen her türlü şiddet ihbarını gerekli mercilere bildirin ve şiddet mağdurlarını onlara destek verecek kamu kurumlarına yönlendirin. Din görevlileri toplumun her kesimiyle iç içe olarak hizmet vermekte, toplumla doğrudan iletişim kurmakta ve toplumu aydınlatmaktadır. Bu sebeple din görevlilerine kadına yönelik şiddetin önlenmesi, var olan şiddet durumu ile mücadele edilmesi ve konu ile ilgili toplumsal farkındalık kazandırılması noktasında büyük sorumluluk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Şiddet Önlenmezse Nesiller Arasında Aktarılır

Şiddetin dünya üzerinde geniş kapsamlı olarak yayıldığının altını çizen Boyraz, dünyada 1,4 milyon insanın her yıl şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti ve şunları ekledi: “Şiddet ilk olarak aileden öğreniliyor. Dünyaya gelen çocuk ailede sevgi dili varsa sevgi dilini, şiddet dili varsa, ebeveynler kavga ederek iletişim kuruyorsa şiddet dilini benimsiyor. Toplum içerisinde de şiddet dili ile kendini ifade ediyor, şiddeti sorun çözmek için bir yöntem olarak görüyor. Yaş ilerledikçe şiddetin boyutu da büyüyerek kişiyi suça sürüklüyor. Önlenemeyen şiddet nesilden nesle aktarılan bir döngü olarak karşımıza çıkıyor.”

Editör: Mehmet Çalışkan