Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı beraberindeki heyetle birlikte Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'yu ziyaret etti.

Kumartaşlı, müftülüğün gerçekleştirdiği şehit yakınları ziyaretleri ve ailelere gösterilen ilgi sebebiyle, Şükrü Kabukçu’ya teşekkür belgesi takdim etti.

"Yanımızda olduğunuzu hissettirdiniz"

“İlimizde üç yıldır görev yapan Müftümüz Şükrü Kabukçu, ilimizin köylerinden kasabalarına tüm şehit cenazelerimizde yanımızdaydı.” ifadelerini kullanan İsmail Kumartaşlı sözlerine şöyle devam etti:

“Bu süreçte maalesef ilimizden bu vatana 30’a yakın şehit verdik. İl müftümüz bu şehitlerimizin cenaze namazını bizzat kıldırdı, şehitlerimizin defin işlerinde bizzat yer aldı ve şehitlerimiz anısına yapılan bütün dua ve mevlit programlarında hazır bulundu. Ayrıca müftülük görevlilerince şehit yakınlarımız evlerinde, hasta olanlarımız hastanede ziyaret edildi. Şehit yakınlarımıza yanımızda olduğunuzu hissettirdiğiniz, onlarla yakından ilgilendiğiniz ve dualarla güç verdiğiniz için il müftümüze ve il müftülüğümüz çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.” 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Şükrü Kabukçu ise şunları kaydetti:

“Şehit yakınlarımıza olan sorumluluğumuzun bilincindeyiz”

“Meslek hayatım boyunca aldığım en değerli belgelerden biri olan bu belgeye beni layık gören şehit ailelerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Çok sevdikleri vatanları uğruna en sevdiklerini feda eden şehit yakınlarımız ve canlarını ortaya koyan gazilerimiz bu milletin emanetidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima yanlarında olacağız. İl müftülüğü olarak şehit yakınlarımızla ilgilenme ve sorunlarına destek olma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bugün bu makamlarda görev yapabiliyorsak camilerimizden ezan sesleri yükseliyorsa ülkemizde güvenle yaşayabiliyor ve evlatlarımızı yetiştirebiliyorsak aziz şehitlerimiz sayesindedir. Birbirimizden güç alarak onların uğruna canlarını verdikleri değerleri yaşatmaya ve hissettikleri onur kadar acılarını yüreklerinde ateşten bir kor gibi taşıyan şehit yakınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizi sizlerin nezdinde bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz.”  

Editör: Mehmet Çalışkan