Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ihtida merasiminde,  İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer'in eşliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Kaewsupan, tören esnasında heyecanı ve huzuru bir arada yaşadığını söyledi.

"Ruhumdaki boşluğun dolduğunu hissettim"

İslamiyeti kabul ederek adeta yeniden doğduğunu belirten Kaewsupan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığım araştırmalar neticesinde tanıştığım İslamiyet ile ruhumdaki boşluğun dolduğunu hissettim. Rabbimi  ve İslam’ı daha iyi tanımak için ve ibadetlerimi daha iyi öğrenmek için Kur’an-ı Kerim’i eğitimi almayı çok arzu ediyorum. Ömrümün geri kalan kısmında Allah’ın rızasını kazanmak için elimden geleni yapacağım."

"Kardeşimize, Kur’an Kurslarımızın kapısı her zaman açıktır"

İl Müftü Vekili Muhammet Ali Özer, törende yaptığı konuşmada, Kaewsupan’ın, İslamiyet ile müşerref olmasından dolayı ziyadesiyle memnuniyet duyduğunu ifade etti ve şöyle devam etti:

“Kardeşimize, İslam’ın ve imanın temel esasları doğrultusunda bereketli bir ömür, hem bu dünyada hem de ahiret hayatında saadet diliyorum. İslamiyet’i ve Kur’an-ı Kerim'i öğrenme talebi olan kardeşimiz için, müftülüğümüz bünyesinde hizmet veren Kur’an kursularımızın kapısı her zaman açıktır."

Müftü vekili Özer, Kaewsupan’a ihtida belgesi ve Kur’an-ı Kerim takdim etti.

Merasim, Özer'in yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan