“15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü” temalı konferansta konuşan Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Halkımız 15 Temmuz’da nasıl bir direniş sergilediyse, aynı ruh ve bilinçle din görevlilerimizin, dinimiz İslam’ın menfaatler için kullanılmasının önünde siper olması şarttır.” dedi.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen “15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü” temalı konferansta din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, şunları kaydetti:

Cesaret veren bir geçmişimiz var

“15 Temmuz’da halkımız bize genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle; cesaret nedir, vatan aşkı nedir, iman nedir gösterdiler. Her baktığımızca cesaret alabileceğimiz bir tarih yazdılar.

Halkımız vatanım dedi, gerisini teferruat bildi

Milletimiz kendilerine düşen bir vazife olduğunda vatanım deyip, gerisini teferruat bilip, hiç düşünmeden harekete geçti. Tanklara, silahlara, helikopterlere, uçaklara karşı direndi. Halkımızın sivil direnişi tüm dünyaya, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne yapılan saldırılara karşılık vermeye her an hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlattı.”

15 Temmuz ruhuyla din istismarını önlemek için çalışacağız

“15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından milletimizin din istismarına karşı bilinçlendirilmesinin önemini çok iyi kavradık.” ifadesini kullanan Müftü Kabukçu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Halkımız 15 Temmuz’da nasıl bir direniş sergilediyse, aynı ruh ve bilinçle din görevlilerimizin, dinimiz İslam’ın menfaatler için kullanılmasının önünde siper olması şarttır. Özellikle de hepimizin emaneti olan gençlerimizin dini yönden istismarını önlemek, birinci derecede biz din görevlilerinin sorumluluğudur.”

Editör: Mehmet Çalışkan