Bu yardımı kardeşlerimiz için topladık

Öğretmenleri eşliğinde İl Müftülüğüne yaptıkları ziyaret ile topladıkları yardımı teslim eden öğrenciler, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun, “Bu yardımı neden topladığınızı biliyor musunuz?” şeklindeki sorusuna “Bu yardımı Yemen’de zor durumdaki kardeşlerimiz ve aileleri için topladık.  Çünkü orada açlık, savaş, yokluk, zorluk ve acı var” şeklinde yanıt verdiler.

Kanadı kırık kuşa da elinizi uzatın

Öğrencilere ve öğretmenlerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Kabukçu, “Sevgili çocuklar; Müslümanlar, nerede acı çeken zulüm altında olan canlı var ise, açlık çeken bir çocuk, kanadı kırış bir kuş var ise hiçbir ayrım yapmaksızın yardım eli uzatmakla sorumludur. Bu, biz Müslümanların asil görevlerindendir. İhtiyacı olanlara bugün olduğu gibi bundan sonra da yardım elinizi uzatın. Rabbim, sizi dünya ve ahirette göz aydınlığı olan hayırlı evlatlar eylesin.” şeklinde konuştu. Yaptıkları yardımın, Yemen’deki muhtaçlara nasıl ulaştırılacağı hakkında çocuklara bilgi veren İl Müftüsü, bağış makbuzunu da öğrencilerin huzurunda öğretmenlerine teslim etti.

Çocuklara baş sağılığı diledi

Ziyaret esnasında, kısa bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle vefat eden, Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Sabiha Bağatur’un, sınıf arkadaşlarına başsağlığı dileklerini ileten Kabukçu, onların bu yaşadıkları kayıp karşısındaki paylaştıkları duygu ve düşüncelerini dikkatle dinledi. “İnsanın kıymetini iyi bilin. Arkadaşlarınızı kusurlarıyla sevin, dışlamayın, kucaklayın” tavsiyelerinde bulunan Müftü Kabukçu dostluğun çok değerli bir hazine olduğunu anlattı. Çocuklara, Diyanet Çocuk Dergisi hediye eden İl Müftüsü, onları dualar ile uğurladı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan