Afyonkarahisar İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması Bölge Finali”nde, din görevlileri hitabet yeteneklerini sergilediler.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmaya Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden din görevlileri katıldı.

İllerde yapılan elemelerde birinci olan yarışmacıların katıldığı bölge finali sonunda; Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa Camii İmam Hatibi Osman Aykan birinci olurken, İzmir Kestane Pazarı Kur’an Kursu Öğreticisi Abdulkadir Demirci ikinci, Muğla Türkevler Camii İmam Hatibi Ali Apılı ise üçüncü oldu.

“Hitabet sanatı güçlü bir araçtır”

Yarışmanın açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu hitabetin, İslam’ın mesajını insanlara ulaştırmada güçlü bir araç olduğunu belirtti.

“Hitabet sanatının din istismarcıları tarafından etkili kullanımı ile insanların sosyal ve psikolojik açıdan nasıl olumsuz etkilenebileceğine 15 Temmuz’da millet olarak tanık olduğumuzu” kaydeden Müftü Kabukçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bize emanet minber ve kürsüleri etkili kullanmak zorundayız “

“Bugün buraya gelen bütün yarışmacıları, kendilerini hitabet konusunda geliştirmeye yönelik mesleki çabalarından dolayı takdir ediyorum. Biz günümüz şartlarında din görevlileri olarak, bize emanet edilen kürsülerden ve minberlerden dinimizi dosdoğru anlatmakla mesul olduğumuz kadar, konuşma sanatını bilinçli ve etkili kullanarak dini menfaatlerine alet edenlerle de mücadele etmek zorundayız. Nebevî irşat yöntemleri doğrultusunda, beraberliği ve birliği özendirmeli, incitmeden, ayrımcılık içeren dil kullanımından kaçınarak, yumuşak bir üslupla güzel öğütle insanlara İslam’ı anlatmalıyız.”

Yarışma, dereceye giren din görevlilerine hediye takdimi ile sona erdi.

“Hoş bir sada bıraktınız”

Öte yandan Afyonkarahisar İl Müftülüğünce, farklı illere tayin olan din görevlilerine yönelik, Müftülük personelinin katılımıyla veda programı düzenlendi.

“Yöneticilik sanatını adil ve insani şekilde icra edeceğinize eminim”

Salar Kur’an Kursu’nda düzenlenen veda programında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, şunları kaydetti:

“Bilgileri, titiz ve azimli çalışmaları, insani vasıfları, kurum içinde ve dışındaki yaşantıları ile örnek olan kıymetli mesai arkadaşlarımızın görev aldıkları yerlerde en güzel şekilde hizmet vereceklerine inanıyorum. Hepiniz farklı yerlerde farklı yöneticilik pozisyonlarında bulunacaksınız. Yöneticilik bir sanattır. Sizin de bu sanatı en güzel, en adil ve en insani şekilde icra edeceğinize eminim. Uyumunuz, halkla iç içe olan tavrınız, kul ve kamu hakkına olan titizliğiniz, insan ilişkilerine verdiğiniz değer ile her biriniz ilimizde hoş bir sada bıraktınız.”

Veda programı, il dışına tayin olan din görevlilerine hediye takdimi ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan