Afyonkarahisar İl Müftülüğünce düzenlenen “Ramazan ve İnfak” konulu Kompozisyon ve Resim Yarışması ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Kabukçu, “Yarışmadaki eserlerin genelinde infak kavramı aktarılırken dil, din, ırk, renk ayrımı yapılmamasına dair vurgu yapılmış. Çocuklarımızın yaptığı bu güzel çalışmalar geleceğe dair umutlarımı kuvvetlendirdi” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen “Ramazan ve İnfak” konulu kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere için yapılan ödül töreni müftülük konferans salonunda yapıldı. Törende yarışmaya katılan eserlerden oluşan bir sergi açıldı. 

Edebiyatın ve resmin gücünü yanınıza alın

İl müftüsü Şükrü Kabukçu, duygu ve düşüncelerin aktarılmasında edebi dilin ve resmin ne denli kuvvetli olduğuna değierek “Resim ve edebiyat bir kendini ifade etme biçimidir. Edebiyatın ve resmin gücünü hayatınız boyunca yanınıza alın. Kendinizi sanat yoluyla ifade etmeniz duygusal gelişiminizin sağlıklı olmasında çok önemli bir rol oynayacaktır. Bunun yanında işittiğiniz, okuduğunuz kelimeler, baktığınız fotoğraflar izlediğiniz filmlerin de kişiliğinizde yer edeceğinizi aklınızdan çıkarmayın.” dedi. 

Öğrencilerin eserlerinde önemli bir vurgu gördüm

Programın devamında gençlere söz veren ve yarışmada ortaya koydukları “Ramazan ve İnfak” temalı eserler hakkında konuşmalarını teşvik eden Kabukçu, gençlerin eserlerindeki ortak bir noktanın dikkatini çektiğini belirterek şunları söyledi: “Hem kompozisyonlarda hem de resimlerde yavrularımızın insanlığa ve canlılara merhameti, yardımı, infakı aktarırken dil, din, ırk, renk ayrımı yapılmamasına vurgu yaptıklarını gördüm. Bu durum, toplumumuzun geleceğine olan umudumu ve inancımı kuvvetlendirdi. Güzel evlatlarımıza ve evlatlarımızı yetiştiren aile ve öğretmenlerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Dereceye giren evlatlarımızı tebrik ediyorum. Dereceye giremeyen öğrencilerimizi de yardımlaşma, dayanışma birlik ve beraberliği anlatan bu güzel etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum”

Yarışmada, resim kategorisinde Şerife İlkim Emre, kompozisyon kategorisinde ise Elif Büker birinci oldu.

Etkinlik öğrencilere ödül, hediye ve katılım belgelerinin verilmesinin ve tertip edilen serginin birlikte gezilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan