Afyonkarahisar İl Müftülüğünce engellilere yönelik bir program düzenlendi.

Programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, Diyanet İşleri Başkanlığı İşaret Dili Tercümanı Mahmut Küçük, engelli dernekleri temsilcileri, engelli Kur’an kursu öğrencileri ve yakınları katıldı.

Programın açış konuşmasında engellilere yönelik yürütülen hizmetler hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, engelli vatandaşların manevi gelişimlerini desteklemeye, taleplerini yerine getirmeye ve sorunlarını istişare etmeye her zaman hazır olduklarını belirtti. 

Kur’an kurslarında eğitim gören engelli öğrencilerin azmine, başarısına ve hayata tutunma gayretlerine hayran olduğunu dile getiren Müftü Kabukçu şöyle devam etti:

"Siz bize her zaman azmin, sabrın, kararlı olmanın ne demek olduğunu gösterdiniz, örnek oldunuz. Engelli bireylerin acınmaya değil, ihtiyaçları göz önünde bulundurularak oluşturulacak imkânlara ve bu imkânlara erişime ihtiyaçları olduğunun bilincindeyiz. Başkanlığımızın da teşvikleri doğrultusunda ibadet mekânlarına ve dini eğitime erişiminizde bir sorun yaşamamanız için gerekli tedbirleri almaya ve eğitim olanaklarınızı çoğaltmaya çaba gösteriyoruz."

Diyanet İşleri Başkanlığı İşaret Dili Tercümanı Mahmut Küçük ise Başkanlığın engellilere yönelik hazırladığı yayınlar ve engelliler için ülke genelinde yürütülen hizmet ve eğitimler hakkında bilgi verdi. 

Afyonkarahisar Vali Yardımcı Gülihsan Yiğit, programda tilavet edilen Abese suresinden ve Kur’an-ı Kerim’in engellilere olan bakışından bahsetti. Afyonkarahisar'da ilinde verilen engellilere yönelik din eğitimi hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu hizmetin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Program, Otogar Camii Engelsiz Kur'an Kursu görme ve işitme engelli öğrencilerinin gösterisi ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan