Afyonkarahisar İl Müftülüğüne bağlı olarak hizmet veren Kur’an kurslarının anlatıldığı belgesel için çekimler tamamlandı. Sosyal medyada yayınlanan belgeselin sunumunu Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer gerçekleştiriyor. Özer’e, belgesel boyunca Kanal 3 Televizyonu ekibi eşlik ediyor. Belgesel, Afyonkarahisar İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarının tanıtımı yapılırken, kurslarda verilen hizmetler hakkında bilgilendirmelere de yer veriliyor. Hafızlık öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim ezber çalışmaları ve 4-6 yaş öğrencilerinin ders faaliyetlerinin de yer aldığı belgesel zengin bir görsel içeriğe sahip olduğu görülüyor.

Din istismarına karşı Kur’an Kurslarının gücü

Belgeselin yapım süreci hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı kurumlarımız, ülkemizin ulaşımı en zor köylerinden, en büyük şehirlerine kadar hizmet vermekte, -hatta yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize dahi ulaşmakta- Kur’an-ı Kerim ve sünnet odağında İslam’ın nasıl yaşanacağını en doğru şekilde insanlara anlatarak toplumun din konusunda aydınlatmaktadır. Kur’an ve sünnet ekseninde bir din anlayışının hâkim kılınmasının amaçlandığı ve öğretim programlarının, bu minvalde titizlikle hazırlandığı Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarımız, din istismarıyla mücadelede en önemli kurumlarımızdır. Bu eğitim yuvalarımızda 4 yaşından itibaren her yaştaki kursiyerimiz; şahıslara, onların şahsi görüşlerine körü körüne bağlanmadan doğruluğu Kur’an ve sünnet bağlamında araştırarak kabul edilmiş bilgilerle donatılmaktadır. Bu sebeple, biz de Afyonkarahisar yerelinde Kur’an Kurslarımızın çalışmalarını anlatarak, Başkanlığımızın eğitim hizmetlerinin bir nebze de olsa tanıtımına katkıda bulunmak istedik.”  şeklinde konuştu.

Çocukların oyun ihtiyaçları önemseniyor

Belgeselin ilk bölümünde, Afyonkarahisar’da yer alan 4-6 yaş Kur’an kurslarına yer veriliyor. Bu bölümde, kursların düzenlenmesinde öğrencilerin, çocukluğunu doyasıya yaşayabileceği alanlara oldukça önem verildiği gözlerden kaçmıyor. Neşeli anların izlendiği bölümde konuşan İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, 4-6 yaş Kur’an kurslarında, Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanında, dinini, vatanını, milletini seven imanlı çocuklar yetiştirmek istediklerini, yoğun talebi karşılamak için ve eğitimin kalitesinin yükseltmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

2. Abdülhamit Han’ın restore ettirdiği bina Kur’an Kursu oldu

Belgeselin ikinci bölümünde hafız yetiştiren Kur’an Kurslarını tanıtan Özer, kurs binaları, öğrenci kapasiteleri ve öğreticiler hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. Hafızlık talebelerinin çalışmalarından kesitler sunulan belgeselde, öğrencilerin spor ve sosyal aktivitelere de yönlendirildiği görülüyor. Belgeselde, yangında hasar gördükten sonra 2. Abdülhamit Han döneminde restore edilen bir medrese olan ve hâlihazırda kurs olarak hizmet veren Sabire Şehitoğlu Kur’an Kursunun hikâyesine de yer veriliyor. Tanıtımı yapılan İsmail Köyü Kur’an Kursu ise, gençlerin enerjilerini atabileceği halı saha ve basketbol sahası gibi alanları ile dikkat çekiyor.  İzlemek isteyenler için belgesele aşağıdaki linkten ulaşılabilir. 

Editör: Mehmet Çalışkan