Projenin sorumluluğunu Afyonkarahisar Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer üstlenirken; projeyi, aynı zamanda proje koordinatörü olan ADRB Koordinatörü Yıldız Mumyakmaz ile ADRB Vaizi Bilge Uçar yürütüyor. Afyonkarahisar İl merkezinde bulunan Kur’an Kurslarında yaz döneminde eğitim gören öğrencilere yönelik planlanan “Değerlerimi Oynayarak Öğreniyorum” projesi 54 kursta uygulanıyor.

"Oyunlar, öğrenci odağında oynanıyor"

Haftada 2 gün ve 7 hafta sürecek şekilde projelendirilen “Değerlerimi Oynayarak Öğreniyorum” programları kapsamında manevi değerlerimiz "Nimetlerin Asıl Sahibi, Oku ve Yüksel, Fani Dünya ve Doktor Burada mı ?" adlı 4 oyunla anlatılıyor. Oyun aralarında, tüm öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla söylenen ilahiler, programa ayrı bir renk katıyor. Program sonunda ise yine öğrencilerin katılımıyla çeşitli etkinlikler yapılıyor.

"Doğru ve yanlış davranışlara dikkat çekiliyor"

"Nefes Nefese" oyununda iki gruba ayrılan öğrenciler iyi huylar ve kötü huyları 30'ar saniyelik süre içerisinde bulmaya çalışıyor.  " Doğru- Yanlış" oyununda ise öğrenciler verilen cümleleri doğru ise sağ ellerini, yanlış ise sol ellerini kaldırarak belirlemeye çalışıyor. "Siyah- Beyaz Taç" oyununda "beyaz taç" takan öğrenci verilen cümlelerin olumlu taraflarını söylerken  "siyah taç" takan öğrenci, olumsuz taraflarını anlatıyor. Etkinlikte yer alan diğer öğrencilere de hangisinin doğru olduğu soruluyor. Çocuklara ve gençlere ahlaki değerleri doğal bir ortamda eğlenerek öğretmeyi hedefleyen etkinliklerin 17 Ağustos'a kadar sürmesi planlanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan