Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından şehit aileleri evlerinde ziyaret ediliyor. Ziyaretler hakkında bilgi veren Müftü Şükrü Kabukçu;  “Şehit yakınlarımızın aileleri bizim ailelerimiz, evlatları bizim evlatlarımızdır. Her konuda yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istedik. ”

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından şehit ailelerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek, şehit yakınlarımıza olan minnet borcumuzu yerine getirmek amacıyla ziyaret programları düzenleniyor.  Din görevlileri tarafından yapılan ve Temmuz ayında ziyaretler kapsamında 26 aile evinde ziyaret edildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve dua merasiminin de yer aldığı ziyaret programlarında şehitlerimizin fedakârlıkları anılıyor ve bizlere emanet ettikleri yakınlarına manevi destek veriliyor.

Üzüntülerini bir nebze de olsa paylaşabilmeyi umuyoruz.

Şehit yakınlarına yapılan ziyaretleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu;  Şehitliğin peygamberlikten sonra gelen en güzel mertebe olduğunu hatırlatıyor ve ekliyor: “Mukaddes değerlerimiz ve vatanımız uğruna canlarını ortaya koyarak şehitlik makamına erişmiş şehitlerimizin aileleri bizim ailelerimiz, evlatları bizim da evlatlarımızdır. Aziz şehitlerimizin geride bize bırakmış oldukları emanetlerini ziyaret ederek her konuda yanlarında olduğumuzu kendilerine bir kez daha hatırlatmak istedik. Valiliğimizin öncülüğünde ilgili diğer kuramlarla beraber çok önem verdiğimiz bu ziyaretlerimiz ile şehitlerimizi dualarla anıyor ve şehit yakınlarımızın yüreklerinde hissettikleri derin üzüntüleri bir nebze olsa da paylaşabilmeyi umuyoruz. Din görevlilerimize evlerinin kapılarını açan ve içtenlikle misafir eden şehit yakınlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Şehidimizin bereketi

Ziyaret programları kapsamında din görevlilerimize evini kapılarını açan Şehit Yunus Çiçek’in babası Yılmaz Çiçek, sevgi ve özlemle andığı evladını 2016 yılında kaybettiğini, evladının çocukluğundan beri çok faklı bir yapıya sahip olduğunu, olaylar karşısında olgun davranabilen, çok anlayışlı bereketli bir çocuk olduğunu anlatıyor ve ekliyor: “ Biz ahirette şehidimizin şefaatini beklerken o bu dünyada da bize bereketini yaşattı. Onun bereketiyle hacca gidip geldik.”

Torunumuz, şehidimizin şehadet yıldönümünde doğdu

1994 yılında şehit olan Hüseyin Öğüt’ün eşi Döne Öğüt, eşinin evlendiklerinden 1,5 sene sonra şehit olduğunu söylüyor. Vefat ettiğinde küçük oğlunun ise yeni doğduğunu ve büyük oğlunun 1 yaşında olduğunu, hayatı sırtlanarak ailesini ayakta tutma mücadelesi verdiğini, bütün sorumlulukları omuzladığını ve evlatlarını okutup evlendirdiğini anlatıyor. Mücadele ile geçen hayatının içinde oldukça duygulandıran bir olay yaşadıklarını belirten Öğüt, “Rabbimiz bize öyle bir ikramda bulundu ki aile olarak çok etkilendik. Eşimin şehit olduğu gün ile aynı tarihte bir erkek torun sahibi olduk ve torunumuza eşimin ismini verdik.” diyor. Tedavi gördüğü AKÜ Hastanesi’nde din görevlilerimizi kabul eden şehidimizin babası Fehmi Öğüt ise duygularını şu sözlerle aktarıyor: “Oğluma hasretim çok büyük. Allah devletimize zeval vermesin. Tek tesellimiz çocuğumuzu vatanımız için şehit olmasının verdiği gururdur. Oğlumun şehadet yıldönümünde doğan ve oğlumla aynı ismi taşıyan torunumuz bize teselli oldu, Müftülüğümüz adına yaptığınız bu hasta ziyareti beni ziyadesiyle memnun etti.”

Afyonkarahisar Müftülüğünce gerçekleştirilen şehit yakınlarına vefa ziyaretlerinin Eylül ayına kadar sürmesi planlanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan