Afyon'da 33 ilin katılım sağladığı "İslamı Anlatan Eller İşitme Engelliler Umre Ödüllü Bilgi Yarışması"nın 2. bölge finali yapıldı

İslam’ı Anlatan Eller Derneği İşitme Engelliler Yarışmasında konuşan İl Müftüsü Kabukçu “İslam’ı öğrenme çabanız toplum için de çok değerli” dedi.

“Çabanız çok değerli” Kayseri İl Müftülüğünün koordinesinde gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde 33 ilin katılım sağladığı İslam’ı Anlatan Eller Derneği İşitme Engelliler Umre Ödüllü Bilgi Yarışmasının 2. Bölge Finali Afyonkarahisar İl Müftülüğünün ev sahipliğinde yapıldı. Yarışmada, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerinin katılımcıları, kadın ve erkek olmak üzere iki kategoride yarıştı.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda 04 Temmuz tarihinde düzenlenen yarışmada, kadınlar kategorisinde Eskişehir İlini temsil eden Melike Yenice, erkekler kategorisinde ise Kütahya İlini temsil eden Abdullah Demir birinciliği elde ederek Umre ödülü kazandı.

Yarışmada işitme engelli konuklara hitap eden ve konuşmasında yer yer işaret diline yer veren Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; “Sizin İslam dinini öğrenme çabanız parayla pulla ölçülemez bir değere sahip. Bugün yarışmada gösterdiğiniz performans azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını gözler önüne serdi. Çabanız sadece sizin değil, sizi örnek alacak diğer engelli bireyler ve toplum için de büyük önem arz ediyor. Yarışmanın bir birincisi olsa da hepiniz bir incisiniz.” şeklinde konuştu.

Son yıllarda engelli bireylerin eğitim olanaklarının arttığını belirten Kabukçu, “Bu imkânları daha da geliştirmek için sizin ihtiyaçlarınızı dile getirmeniz bizim için çok önemli. Size en güzel iyilik yine kendinizden olacaktır. Çalışmaktan asla vazgeçmeyin” dedi. 

Yarışma birincilere hediye takdimi ve dua merasiminin ardından sona erdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan