Hakkari Merkez Aksa Camii'nde yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler "Çevreme Duyarlıyım Mahallemi Seviyorum" sloganıyla temizlik kampanyası başlattı.

Aksa Camii Yaz Kur’an Kursu öğreticileri rehberliğinde başlatılan kampanya kapsamında öğrenciler, Hakkari Belediyesi çalışanları eşliğinde çevre temizliği yaptı.

Kampanyaya dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Aksa Camii İmam Hatibi Medeni Kazak, "Bizlerin görevi kurslarımıza gelen öğrencilere sadece Kur’an-ı Kerimi ve temel dini bilgileri öğretmek değildir. Bununla birlikte öğrencilere çevreye karşı duyarlı olmayı öğretmek, ekolojik dengeyi ve hijyenik bir ortamda yaşamanın önemini anlatmak  da bizlerin görevidir. Bu kapsamda öğrenci ve velileriyle görüş alış verişinde bulunduktan sonra 'Çevreme Duyarlıyım Mahallemi Seviyorum' sloganıyla temizlik kampanyası başlatmayı uygun bulduk. Öğrenciler canı gönülden kampanyaya destek verdiler. Bunun yanında Hakkari Belediye’sinde görevli temizlik elemanları çöp poşeti ihtiyacımızı karşılamanın yanında bizzat çalışarak kampanyaya katkı sundular. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Mahalle sakinleri çevreye olan duyarlılıkları ve temizliğe verdikleri önemden dolayı Aksa Camii Yaz Kursu öğrencileri ile öğreticilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan