İlçe müftüsü ve personelden TDV’ye kurban bağışı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “2019 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu”na bir destek de Kahta İlçe Müftülüğü personelinden geldi.

“Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” teması ile Kahta İlçe Müftülüğü ve TDV Kahta Şubesi koordinesinde İlçede sürdürülen çalışmalarda, öncelikle vatandaşlara vekâletle kurban programı hakkında bilgi verildi.

Ardından, vatandaşlara önderlik etmek adına başta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik olmak üzere Müftülük personeli ve din görevlilerinden oluşan toplam 14 personel, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundu.

Yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfına vermek isteyen personele yönelik, Müftülük Toplantı Salonu’nda bağış töreni düzenlendi.

Burada din görevlilerine hitap eden İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, şunları kaydetti:

“Topluma önderlik ve örneklik vazifesini üstlenen din gönüllüleri, her konuda olduğu gibi vekâletle kurban organizasyonunda da topluma örnek olmak adına 14 arkadaşımız kurbanlarını TDV’ye bağışlayarak, rehberliklerini bir kez daha göstermişlerdir. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah kurbanlarımızı şimdiden kabul etsin.

Vatandaşlarımızı da kurbanlarını vekâlet yoluyla Türkiye Diyanet Vakfına gönül rahatlığı ile bağışta bulunmaya davet ediyoruz. Bizler, vekâletini aldığımız kurbanları emanet olarak görüyor ve onları sahiplerine ulaştırmak için bütün gayretimizi gösteriyoruz. 2018 yılında Kahta’dan 106 adet vekâletle kurban bağışı alındı ve yurt içinde ve yurt dışında muhtaçlara, mahrumlara, mağdurlara ulaştırıldı.

Geçen sene Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 98 hisse kurban, ilçemize, muhtaçlara ulaştırılmak üzere tahsis edildi. Kurbanlar İlçe Müftülüğümüz personeli tarafından en güzel şekilde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu sene de İlçemize tahsis edilecek kurbanlar, yine aynı hassasiyetle kesilecek ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Vekâletle Kurban Organizasyonu’na katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

İlçe Müftüsü Çevik’in konuşmasının ardından, makbuz karşılığında kurban bağışları teslim alındı.

Editör: Mehmet Çalışkan