Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölücü terör örgütü PKK’ya ait hedeflerin imha edilmesi amacıyla gerçekleştirilen "Pençe Kartal-2" operasyonunun sürdürüldüğü Irak’ın kuzeyindeki Gara Bölgesinde PKK tarafından bir mağarada alıkonulan ve kalleşçe şehit edilen 13 sivilden biri olan Adıyamanlı Aydın Köse, şehadetinin üçüncü gününde dualarla anıldı.

Şehit Köse’nin baba ocağı Kahta ilçesine bağlı Salkımbağı Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına şehidin ailesi başta olmak üzere Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Kahta Kaymakamı Abdil Koç, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Harp Malulü gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ve vatandaşlar katıldı.

  

Öğle namazını müteakip icra edilen programda Adıyaman Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, tüm şehitler için dua edildi.

Program, İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın yaptığı dua ile tamamlandı.

Vali Mahmut Çuhadar, şehit Aydın Köse’nin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek, yalnız olmadıklarını ve her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan