Adıyaman İl Müftülüğü, yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele eden sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla tatlı ikramında bulundu.

Adıyaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Şubesi, koronavirüsle mücadelede görev alan sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla tatlı ikram etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Şubesi ve İl Müftülüğü personeli tarafından hazırlanan ikramlar, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarına ikram edildi.

Sağlık çalışanlarının yanında olduklarını göstermek amacıyla böyle bir ikram hazırladıklarını belirten din görevlileri; "Adıyaman İl Müftülüğü olarak sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Onlara çok dua ediyoruz. İl Müftümüz Mehmet Taşcı hocamızın tavsiyesi üzerine, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına teşekkür etmek, fedakârlıkla ifa ettikleri hizmetlerinden dolayı tebrik etmek, yanlarında olduğumuzu belirtmek, moral ve motivasyonlarını bir nebze yükseltmek için geldik. Biz dualarımızla onları destekliyoruz." ifadelerine yer verdiler.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Yakup Çelik ise "Adıyaman İl Müftülüğümüze bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Acil servisteyiz. Tüm arkadaşlarımız özveri ile görev yapmakta. Hastalarımıza yardımcı olmak üzere elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu zor günlerde bizi ziyaret ederek moral desteği veren tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretler moral ve motivasyonumuzu yükseltmektedir." dedi.

Karantinadaki vatandaşlara destek

Öte yandan Adıyaman İl Müftülüğünce yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla Karadağ’dan Türkiye’ye getirilerek Adıyaman’daki KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlara, Kur'an-ı Kerim ve seccade hediye edildi.

İl Müftülüğü ve TDV Adıyaman Şubesi iş birliğinde hazırlanan Kur'an-ı Kerim ve seccadeler, karantinadaki vatandaşlara dağıtılmak üzere din görevlilerince yurt müdürlüklerine teslim edildi.

Karantinada bulunan 493 vatandaşa Kur'an-ı Kerim ve seccade hediye edildiğini belirten İmam Hatip Fadıl Akkuş, "Bu kardeşlerimiz, Kur'an-ı Kerim okuyup tüm insanlığı etkisi altına alan bu virüsün bir an önce başımızdan gitmesi için dua edecekler. Bizler sosyal mesafemizi koruyup alınan tedbirlere riayet ettiğimiz sürece, bu virüsün etkisini daha kısa zamanda atarak eski günlerimizdeki gibi toplu olarak ibadetlerimizi yapabilecek, hep birlikte olmanın ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlayacağız." ifadelerine yer verdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan