Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Suriyeli savaş mağduru ailelere destek olmak amacıyla başlatılan “Yolun iyilik Olsun” yardım kampanyasına bir destek de Adıyaman'dan geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde Suriyeli savaş mağduru ailelere destek olmak amacıyla "Yolun İyilik Olsun" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Kampanyaya toplumun tüm kesimlerinden destek geliyor.

Bu kapsamda Adıyaman İl Müftülüğü ve TDV Adıyaman Şubesi koordinesinde yürütülen kampanyaya din görevlileri, Müftülük personeli ve hayırseverler destek oldu.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, “Suriyeli binlerce insan; çocuk, kadın ve yaşlısıyla yaşam mücadelesi veriyor. Bir nebze olsun onların gıda, giyim ve yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapmamız ve onlara ulaştırmamız gerekiyor. İradesini iyilik yolunda mazlum ve mağdur coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine faydalı olma yolunda kullanan şehrimizin fedakar, hayır sahibi iş insanlarına, şehrimizin manevi mimarı meslektaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız ve gayemiz, yeryüzünde iyilik hakim oluncaya kadar, mazlum ve mağdur kalmayıncaya kadar iyilik hareketini geliştirmek ve yaymaktır.” dedi.

Toplanan yardımlar TDV Genel Merkez hesabına yatırıldı.

Bağış makbuzu TDV Adıyaman Şube temsilcisi Zeynel Duyum’a teslim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan