Adıyaman İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü lise öğrencileri arasında "Asrın İradesine Sahabe” isimli kitap okumu yarışması düzenledi.

Yarışmaya katılan öğrencilerden ilk 34 öğrenciye umre, ikinci 45 öğrenciye tarihi ve kültürel gezi, üçüncü 21 kişiye ise çeşitli ödüller verildi. 

Umre ödülü kazanan öğrenciler Adıyaman Müftülüğü bahçesinde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Uğurlama törenine Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşçı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşçı, sekiz gün sürecek umre ziyaretinde öğrencilerin Mekke ve Medine’de ibadetlerini yerine getireceklerini belirtti. 

Öğrencilerin genç yaşta kutsal toprakların manevi havasını hissedecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Taşçı şöyle devam etti:

"Ne olursa olsun biz Peygamberimizden ayrılamayız, biz onsuz yapamayız. Kim bilir belki adımlarınız onun adımlarına denk gelecek. Gözleriniz onun baktığı yerlere bakacak. Elleriniz onun ellerinin dokunduğu yerlere dokunacak. Sakın bu yolculuğu bu zamana kadar yaptığınız başka yolculuklara da benzetmeyin. Bu öyle bir yolculuktur ki malı, mülkü vardır ama bu yolculuk nasip olmaz. Bu yol herkese nasip olmaz. Bu yola ancak çağrılanlar gider."

Adıyaman İl Müftülüğü, Adıyaman Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen uğurlama töreninin ardından öğrenciler dualarla kutsal topraklara uğurlandı. 

Editör: Mehmet Çalışkan