Sırbistan’ın Karadağ bölgesinden getirilerek Adıyaman’daki KYK yurtlarına yerleştirilen işçiler, kaldıkları yurdun yanında yapımı devam eden Safvan Bin Muattal Camii inşaatı için bağışta bulundular.

Karadağ'dan Adıyaman'a getirilerek Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Safvan Bin Muattal Kız Yurdu'nda karantinaya alınan işçiler, yurdun yanında bulunan ve inşaat halinde olan Safvan Bin Muattal Camii ve Külliyesi'ne, destekte bulunmak istediğini belirttiler.

Yurt yöneitimi tarafınan tedbirlere bağlı kalmak kaydıyla bu taleplerinin kabul edilmesi üzerine işçiler, kendi aralarında topladıkları bir miktar parayı cami inşaatına bağışladıla.

"Devletin kendilerini en iyi şekilde ağırladığını" işçiler, kendileri de camiye yardımda bulunmak istediklerini belirttiler.

Toplanan yardımı işçilerden teslim alan Adıyaman Müftülüğü görevlileri, karantinadaki işçilere Kur'an-ı Kerim ve seccade hediye etti.

Yurt Müdürü Fikret Keleş, camiye yapılan yardımla ilgili yaptığı açıklamada; "Yapımı devam eden Safvan bin Muattal Camii'nin inşaatını odalarının camından izleyen işçilerimiz, bu cami inşaatına yardımda bulunmak istediklerini bize bildirdiler. Biz de tedbirlere riayet etmek şartıyla olabileceğini söyleyerek, Safvan Bin Muattal Camii Yapma ve Yaşatma Derneği ve Müftülük yetkililerine bilgi verdik. Onlar da gelip yapılan yardımı tutanak karşılığında teslim aldılar. İşçilerimizi bu güzel ve bir o kadar da anlamlı davranışlarından dolayı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Din görevlilerinden emniyet mensuplarına ziyaret

Öte yandan Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, "Türk Polis Teşkilatının 175. Kuruluş Yıl Dönümü" dolayısıyla görev başında olan emniyet personelini ziyaret ederek tatlı ikramında bulundular.

Kurulduğu günden bu yana vatandaşın huzur, düzen ve güvenliği için gece gündüz fedakârca çalışan Türk Polis Teşkilatı adına, şehrin giriş çıkışındaki polis noktalarını ziyaret eden din görevlileri, polislere tatlı ikram ederek haftalarını kutladılar.

Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileri, koronavirüsle mücadelede sahada birlikte hizmet verdikleri emniyet mensuplarına destek olmak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirttiler.

Editör: Mehmet Çalışkan