"2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Adıyaman İl Müftülüğü kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kampanya kapsamında Adıyaman Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, İl Müftüsü Mehmet Taşcı öncülüğünde Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Din görevlileriyle birlikte Kızılay’a kan bağışında bulunan İl Müftüsü Taşcı, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek şunları kaydetti:

‘‘Tüm özel günlerimizi ve gecelerimizde olduğu gibi Camiler ve Din Görevlileri haftamızda da özel programlar yaparak kutluyoruz. Çeşitli ziyaretlerde bulunuyor, Kuranı Kerim hatmi şerifleri okuyoruz. Mevlid programları, sohbet ve konferanslar düzenliyoruz. Bugün de burada Kızılay Adıyaman şubesi ile beraber, Adıyaman İl Müftülüğü Din gönüllüleri olarak kan bağışı kampanyası düzenledik. Ve şuanda din görevlilerimiz kan bağışında bulunuyorlar. Bu bağışın yalnızca din görevlilerimiz ile sınırlandırılmaması, tüm halkımızın iştirak etmesine öncü olmak istiyoruz. Yetkililerden ve medyadan takip ettiğimiz kadarıyla Covid-19 salgını süreci ile beraber kan stoklarının ciddi manada azaldığını biliyoruz. Onun için hem kendimiz kan bağışında bulunuyoruz hem tüm halkımızın da Kızılay'a kan bağışında bulunmasına davet ediyoruz.’’

Müftü Taşcı, Maide suresi 32. Ayetini hatırlatarak Bir insanı yaşatanın bütün insanlığı yaşatmış gibidir. Unutmayalım ki kan bağışında bulunmak en önemli görev ve hizmettir. Çünkü kanın kaynağı sadece insanlardır. Fabrikalarda üretilemiyor, marketlerde satılmıyor. Hayat kurtarmak için sağlıklı tüm kardeşlerimizin düzenli olarak Kızılay’ımıza kan bağışında bulunmalarını önemle tavsiye ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan