Kahta İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlıklarını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 57 öğrenci, düzenlenen törenle hafızlık belgelerine kavuştu.

Kahta Eb-u Sadık Parkı Seyir Tepesi alanında gerçekleştirilen törende konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, "ahlaklı nesiller yetiştirmenin görev olduğunu" söyledi. 

Vali Çuhadar, hafızlık belgesini almaya hak kazanan gençleri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı ise hafızlığın önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Adıyaman'ın hafız yetiştirmede başarılı olduğunu aktaran Kahta Kaymakamı Selami Korkutata ise bu başarının devam edeceğini belirtti.

Kahta'da sürdürülen hafızlık çalışmalarına dair bazı bilgiler paylaşan İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, "2015'te 22, 2019'da 42 bu yıl ise 57 öğrencimiz hafız oldu. Hafızlık eğitimi veren iki kursumuzdan 32 kız, 25 erkek olmak üzere 57 öğrencimiz mezun oldu. Akademik eğitim ile birlikte hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum." dedi. 

Tören, başarılı olan öğrencilere hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

İcazet Töreni’ne Kahta Belediye Başkanı Yusuf Tuanlı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, din görevlileri, öğrencilerle aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan