Suriye'de, iç savaşta mağdur olup evlerini kaybeden ailelerin güvenli bir bölgede yaşaması için İdlib kırsalında 124 farklı noktada yapımına başlanan briket evlerin inşasına bir katkı da Adıyaman İl Müftülüğü personelinden geldi.

Adıyaman İl ve İlçe Müftülükleri bünyesinde hizmet veren din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na 27 adet konut bağışında bulunarak destek oldu.

Katledilen, hicrete zorlanan ve evsiz bırakılan Müslümanlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı " Yıllardır komşumuz Suriye'de Müslüman kardeşlerimiz oradaki zalim yönetim tarafından, binlercesi katledildi, milyonlarca Müslüman kardeşimiz muhacir duruma düşürüldü. Allah'a hamd olsun yeryüzünde herkesten önce mağdur ve muhacirlere kucağını açan ülkemiz, her konuda olduğu gibi bu konuda da öncülük, liderlik ediyor. Bizler de Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Suriyeli muhacir kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. Bazen erzak, bazen giyecek, bazen battaniye yani ne çeşit ne tür ihtiyaçları varsa o ihtiyaçlarını gidermek için memleketimizde canhıraş bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

- "O çocukların sağa sola koşuşturmaları gözlerimizin önünden gitmiyor"

İdlib'de yaşanan insanlık dramının içler açısı olduğunu belirten Müftü Taşçı "Yaklaşık 10 gün önce kardeşlerimizin o derme çatma çadırları yağmur ve sellerle yerle bir oldu. Orada yavrularımız, o küçücük minik yavrularımız, anneleri, babaları hep perişan oldular. Çadırları başlarına yıkıldı, evsiz, ocaksız bir şekilde o çocukların sağa sola koşuşturmaları gözlerimizin önünden gitmiyor. Bizler de Adıyaman İl Müftülüğü olarak, özellikle o sel manzaralarını izleyen personelim, yoğun bir şekilde beni aramak suretiyle 'Hocam bir şeyler yapmalıyız, bu kardeşlerimizin imdadına yetişmeliyiz.' diye yoğun bir telefon trafiği oldu. Bu durum beni de çok sevindirdi. Geçtiğimiz hafta personelimiz ile  toplantımızı yaptık. Personelimiz tarafından iki gün içerisinde 160 bin bağış yaptı.  Kardeşlerimizin başlarını sokacakları bir yuva yapmak için orada 27 briket yapılabilecek kadar parayı Adıyaman il ve ilçe personelimizle birlikte topladık. Yapacağımız evleri oradaki kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Orada yapılacak olan evlere “Adıyaman Sokağı” ismi verilerek adeta orada bir mahallemiz olacak İnşallah." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan