Adıyaman Belediyesi tarafından eski belediye binasında tahsis edilen ve Adıyaman İl Müftülüğünce yapımı tamamlanan “Hacı Ömer Taşar Diyanet Gençlik Merkezi” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Vali Mahmut Çuhadar, "Diyanet Gençlik Merkezimiz, gençlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi ve hayırseverlerimizin desteğiyle tamamlandı. Donanım ve iç tefrişatı yapılarak hizmete sunulan Diyanet Gençlik Merkezi, yarınımızın teminatı olan gençlerimizi her alanda donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirecektir. Merkezin tadilat ve tefrişatında emeği geçen kurumlarımıza ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt ise Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Törenin sonunda Gençlik Merkezi'nin tefrişatına katkı sağlayan iş insanlarına "Teşekkür Plaketi" takdim edildi. 

Açılışı gerçekleştirilen "Gençlik Merkezi" bünyesinde çalışma salonu, kitap kafe, kütüphane, konferans salonu, bilişim odası ve oyun salonu bulunuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan