Gölbaşı’nda Hacı Gani Diler başta olmak üzere hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen Hacı Gani Diler Camii, dualarla ibadete açıldı.

Gölbaşı İlçe merkezinde inşa edilen Hacı Gani Diler Camii'nin açılışı için tören düzenlendi. 

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen açılış törenine Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman İl Müftü Vekili Murat Mirzaoğlu, Gölbaşı Kaymakamı Mutlu Köksal, İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, İlçe Müftülüğü personeli, kurum amirleri ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Çuhadar, hayırsever Haci Gani Diler başta olmak üzere caminin yapımına destek olanlara teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Hayırsever Hacı Gani Diler amcamız, 'Hayırda yarışın' buyuran Peygamber Efendimizin emirine uyarak, vatandaşlarımızın da desteği ile güzel bir hizmete vesile olmuş ve bir cami yaptırmış. 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim'de; 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inananlar imar eder.' buyurmaktadır. Allah kendisinden razı olsun. Allah hayrını kabul etsin. Kendisine çok teşekkür ediyorum."

- Dinimiz oruç tutmaktan, namaz kılmaktan ibaret değildir

Vali Çuhadar, "Allah bu tür hayırseverlerimizin sayısını artırsın. Çünkü mübarek dinimiz oruç tutmaktan, namaz kılmaktan ibaret değildir. Aynı zamanda Kur’an-ı Kerim'de Allah bize defalarca hayır yapmamızı, Allah yolunda malımızı mülkümüzü harcamamızı öğütlüyor ve emrediyor. Bu emre uyanlara ne mutlu." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Murat Mirzaoğlu tarafından yapılan dua ile Hacı Gani Diler Camii ibadete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan