Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında 81 ilde yürütülen faaliyetler, koronavirüs tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle devam ediyor. 

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve gençlere eğitim hayatında destek olamk amacıyla her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak üzere Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Gençliğe Değer" projesi, gençlere yönelik etkinliklerini sürdürüyor.

Koronavirüs salgınına rağmen gençlik faaliyetlerine devam eden Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, video konferans yöntemiyle gençlerle söyleşi programı düzenliyor.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Yenipınar Camii'nden gerçekleştirdiği programda, 20 ortaokul ve lise öğrencisi ile "Koronavirüsle Mücadelede Müslümanca Duruş" başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Taşcı, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada karantina devam ettiği sürece öğrencilerle video konferans üzerinden buluşmaya devam edeceklerini söyledi.

Koronavirüs salgınınının en kısa sürede bitmesi temennisinde bulunan Taşcı; "Gençleri evlerinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Onların evlerini kütüphane, cami ve mescit haline getirmeleri için bir ve beraber olmaya çalışacağız. Kalplerimiz gençlerimizle beraberdir." dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Taşcı, şöyle devam etti: 

"Özellikle sigara ve alkol kullanan kardeşlerimizin acilen bırakması gerekiyor. Dinimiz bu iki şeyi yasaklamıştır. Uzmanlar da sigara ve alkol kullananların virüs ile mücadelede diğer insanlardan yüzde 15 daha fazla riske sahip olduğunu belirtiyor. Uzmanlar ayrıca sigara ve alkolü bırakmak için en iyi dönemin bu dönem olduğunu ifade ediyor. Kardeşlerimden bu iki illeti bırakmalarını önemle rica ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan