Adıyaman İl Müftülüğüne bağlı Cüleyli Hoca Camii'nde imam hatip oarak görev yapan Abdullah Sağlam, görev yaptığı mahallede ihtiyaç sahiplerini tespit ederek hayırseverlerin emanetlerini ulaştırıyor.

Din görevlisine çalışmalarında eşi de destek oluyor.

Din görevlisi Sağlam’ın mahzun gönüllere dokunduğunu ifade eden İl Müftüsü Mehmet Taşcı, “Abdullah Sağlam, kimi zaman yalnız başına çoğu zaman da eşi ve çocukları ile birlikte istinasız her gün tıpkı sahabe Zeynal Abidin Efendimiz gibi cumartesi pazar tatil demeden ve kendi arabasıyla ihtiyaç sahibi aileleri bizzat yerinde tespit ederek onların yardımına koşar. Bir gün kömür dağıtır, diğer bir gün koli dağıtır. Hayır sahiplerinin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırır. Bir gün bakarsınız bir hayvan kesmiş, parçalara ayırmış poşetlemiş, arabasının arkasında insanlara et dağıtır. Her gün ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşan ve koşuşturan bir görevlimizdir.” dedi.

Din görevlisi Sağlam ise 2003 yılında göreve ilk başladığında kendi kendine bir söz vererek görev yaptığı köy veya mahallede ilk işinin ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmek olduğunu ve daha sonra bu ailelere nasıl yardım götürebilirim diye düşündüğünü, 19 yıldır görev yaptığı her yerde gönüllülük esası üzerine hayırseverlerin de desteği ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım götürdüğünü söyledi.

Sağlam, bağış yapan hayırsever vatandaşlardan almış olduğu yardımları kendi özel aracı ve eşi ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya devam edeceğini dile getirerek bundan büyük bir mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan