Yeni Sanayi Mahallesi'nde bulunan Buldukbaba Camii'nde din görevlisi olarak hizmet veren Abdullah Sağlam, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de etkili olduğu 2020 yılı Mart ayında çalışma başlattı.

Çevresindeki ihtiyaç sahibi aileleri tespit eden Sağlam, daha sonra bu kişilere yardım ulaştırabilmek için harekete geçti. 

Cami cemaati, iş insanları ve çevresindeki hayırseverlerle görüşerek desteklerini alan Sağlam, 10 aylık süreçte düzenli olarak 200'ü aşkın aileye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı.

Her gün kendi aracıyla topladığı yardımları ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar götüren Sağlam, salgının etkisini arttırmasıyla bazı ailelerin zor zamanlar geçirdiğini söyledi.

Ailelere katkı sağlamak adına kendi imkanlarıyla çalışma başlattığını anlatan Sağlam, tüm kesimlerin desteğini gördüğünü belirtti.

İhtiyaç sahiplerine gıda, yakacak gibi malzemeleri ulaştırdığını aktaran Sağlam, aileler ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gördüğünü kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü de olan Sağlam, "Hayırseverlerimiz yardımları temin ediyorlar, bizler de uygun olan adreslere teslim ediyoruz. 200'ü aşkın ailemizi belirledim ve bunlara 10 aydır düzenli olarak hayırseverlerin verdiği yardımları götürüyorum. Allah hayırseverlerimizden razı olsun, bizler sadece aracıyız." şeklinde konuştu. 

"Kendisi kentimizde örnek oldu" 

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Abdullah Sağlam'ın salgın döneminde gece gündüz demeden hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturduğunu söyledi.

Sağlam'ın belirlediği ihtiyaç sahiplerini titizlikle incelediğini kaydeden Taşcı, şöyle devam etti:

"Din görevlimiz herhangi bir talimat almadan gönüllü olarak bu görevi üstlenmektedir. Kendisi kentimizde örnek oldu. Bu olayı duyan hayırseverler yardımları kendisine ulaştırmaya başladı. Bir kısım hayırseverler de kendisiyle beraber kapı kapı dolaşıyor."

Editör: Mehmet Çalışkan