Samsat İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasında hizmet vermeye başladı.

Samsat’ta 2017 yılında meydana gelen 5.3’lük depremin ardından ağır hasar gören İlçe Müftülüğü hizmet binası, yeniden inşa edildi.

Depremin ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kurulan prefabrik yapıda hizmet veren İlçe Müftülüğü, yeni hizmet binasına kavuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı Samsat Şubesi iş birliğinde yeniden inşa edilen hizmet binası, içerisinde yer alan "4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu" ile birlikte hizmet vermeye başladı.

Samsat İlçe Müftülüğü ve 4-6 Yaş Kur’an Kursu'nu ilçe müftüleriyle birlikte ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İlçe Müftüsü Metin Kara’dan bilgi aldı.

2017 yılında meydana gelen 5.3 depremde Müftülük hizmet binasının ağır hasar görerek yıkıldığını belirten İlçe Müftüsü Metin Kara, "2017 yılında yaşanan depremin ardından İlçe Müftülüğümüz bir süre çadırda hizmetine devam etti. Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, kamu kurumlarının hizmetlerini sürdürebilmeleri için prefabrik yapılar inşa edildi. İlçe Müftülüğümüz için de 70 m² bir prefabrik yapı inşa edildi 8 Ağustos 2017 tarihinden itibaren İlçe Müftülüğümüz buraya taşındı. Eski hizmet binasının yerine Türkiye Diyanet Vakfı Samsat Şubemiz yeni bina inşa etti. Hizmet binamız il ve ilçe müftülüklerimiz olmak üzere bölge il ve ilçe müftülüklerinden gelen yardımlarla tamamlandı. Hizmet binamız, 335 m² alan üzerine iki katlı olarak inşa edildi. Giriş katı 4-6 Yaş Kur’an Kursu olarak düzenlendi ve girişi Müftülükten bağımsız olarak ayarlandı. Çok amaçlı toplantı salonu, Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanlığı odası tahsis edildi. Ekim ayı itibarıyla faaliyete girdi. Samsat'ta deprem felaketinden sonra hizmete giren ilk ve kamu kurumu binası oldu. Destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

- Depremin yaraları büyük oranda sarıldı

İl Müftüsü Mehmet Taşcı ise "Allah deprem gibi afetlerden ülkemizi muhafaza etsin, beterinden muhafaza etsin. İlçe Müftülüğümüz çadırda, bilahare prefabrik binada hizmetlerini yerine getirdi. Hizmetleri aksatmamaya çalıştı. Allah devletimize zeval vermesin. Depremin yaraları büyük oranda sarıldı. Başta İlçe Müftümüz olmak üzere personele ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Binamız depremlere dayanıklı olarak inşa edildi" ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan