Müftülük tarafından yapılan Yaz Kur’an Kursu ziyaretlerinde çocukları “Din İstismarı” konusunda bilinçlendirmek amacıyla çocuklara yönelik sohbetler gerçekleştirildi ve Adıyaman Merkez Ulu Camide tüm Şehitlerimiz için Kur'an Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif programı yapıldı.

Diyanet İşleri Uzmanı Züha Döndü Seven ve Diyanet İleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan Gökçebay’ın da konuyla alakalı yapmış olduğu Adıyaman ziyaretinde, Valilik ve kurum amirlerini ziyaretten sonra STK temsilcileriyle yapılan görüşmelerde yine günden Din İstismarı idi. Özcan Gökçebay tarafından Fetö hakkında bilgilendirme yapılırken Züha Döndü Seven de Deaş Terör örgütünü anlattı.

Konuyla alakalı olarak Belediye Konferans salonunda Adıyaman’da görev yapan Din Görevlilerine yönelik “Dinin İstismar Edilmesinin Önlenmesinde Sahih Bilgilerin Önemi” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşçı konferansın açılış konuşasında, din görevlilerini cemaatler konusunda uyararak “Allah’tan, Peygamber’den bahsetmeden sadece cemaat çıkarlarını ön planda tutanlardan uzak durulmasını” istedi.

Müftü Taşçı, “Sadece kendi hocasından, üstadından, şeyhinden bahsediyorsa, Peygamberden bir satır bahsetmiyorsa bu cemaate bu tarikata gitmeyin. Gittiğiniz yerde haram işliyorlar, harama alıştırıyor. Siz sohbete gidiyorsun, Kuran var mı? Yok. Tefsir var mı? Yok. Hadis var mı? Yok. Peygamberin hayatı var mı? Yok. Ha bire kendini anlatıyor. Kendini pazarlıyor bir müddet sonra sizi de pazarlayacak. Allah’ın anlatılmadığı, Peygamberin anlatılmadığı, Kuran’ın okunmadığı, kendinden bahseden, kendi kitaplarını okuyan yerlere gitmeyin” Dedi.

Konferansa Konuşmacı olarak katılan Diyanet İleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan Gökçebay, FETÖ Terör Örgütünün Dini Cemaat görünümünde nasıl yapılandığı, dini nasıl istismar ettiği konuları ile örgüt elebaşı Fethullah Güleni’in ayet ve hadisleri nasıl çarpıttığını, Hz. Peygamber ile görüştüğü ve sohbetlerine katıldığı şeklinde yalanlar uydurarak, halkı kandırdığını tüm detaylarıyla anlattı. Din görevlilerinin halkımıza dini anlatmakla görevli olduğunu, halkın sahih kaynaklardan dinini öğrenmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarına müracaat etmesini istedi.

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Uzmanı Züha Döndü Seven; DEAŞ terör örgütünün çıkışını, Dini istismar etmek için kurduğu düzeni, uyguladığı metodu detaylarıyla anlattı.

Editör: Mehmet Çalışkan