Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Adıyaman İl Müftülüğü görevine getirilen Mehmet Taştan, düzenlenen törenle görevine başladı.

Adıyaman İl Müftülüğünde düzenlenen devir teslim töreninde, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taştan, görevi İl Müftüsü Mehmet Taşçı’dan devraldı.

Adıyaman İl Müftüsü iken Adana İl Müftülüğüne atanan Mehmet Taşçı, "2018 Mayıs ayından bu yana görevde bulunduğumuz Adıyaman İl Müftülüğü görevimiz Cumhurbaşkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın tensipleri ile Adana Müftüsü olarak atanmamızdan dolayı sona ermiş bulunuyor. Allah kısmet ederse Türkiye’nin en güzel bölgelerinden en güzel insanların yaşadığı Adıyaman’da bizim bıraktığımız yerden inşallah kendisi de bu toprakların evladı olan bundan önce Şanlıurfa, Şırnak müftülüğü yapan Mehmet Taştan hocamız bundan sonra iline ve toprağına hizmet etmek üzere atanmış bulunuyor. Bu zamana kadar getirmiş olduğum bayrağı bundan sonra Mehmet Taştan hocamıza devir ediyorum ve inşallah aldığı yerden daha iyi yerlere daha yükseklere bu bayrağı taşıyacağına olan inancım tamdır. Şimdiden kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Hizmetlerinden dolayı Taşçı'ya teşekkür eden Adıyaman Müftüsü Mehmet Taştan ise "Cumhurbaşkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın tensipleri ile Şanlıurfa ve Şırnak’tan sonra Adıyaman’a görevlendirildim ve kendi memleketimde görev yapmak nasip olacak inşallah. Adana İl Müftüsü olarak atanan Mehmet Taşçı'ya yapmış olduğu görevlerden dolayı teşekkür ederim. Mehmet Taşçı hocamız ile uzun zamandır tanışıyoruz ve çalışmalarını takdirle izlediğimiz bir hocamız, bende hocama Adana’daki görevinde başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve hediye takdimi ile tören sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan