Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı sosyal ve kültürel yardımların yanında eğitim alanında yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında çok sayıda okuda kütüphane oluşturuldu.

"Gönül Kütüphanesi" kurulan adreslerden biri de Adıyaman Suvarlı Beldesi Şehit Enes Sarıaslan İlkokulu oldu.

Kütüphane çalışmalarına dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Hatun Özmen, "Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan Türkiye Diyanet Vakfı, yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında eğitim konusunda da ciddi faaliyetler yürütmektedir. 'Gönül Kütüphanemiz' projesi kapsamında kardeş ilimiz olan Samsun'da, Türkiye Diyanet Vakfı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen kermesten elde edilen gelir ile ilimiz Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesi Şehit Enes Sarıaslan İlkokulu'nda kütüphane oluşturuldu." dedi.

Kütüphanenin açılışı amacıyla düzenlenen törene İl Müftü Yardımcısı Hatun Özmen, Kur'an kursu öğreticileri, TDV Adıyaman Şubesi Kadın Kolları gönüllüleri ve öğretmenlerle öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan