Adıyaman İl Müftülüğü ile Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından “Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi” düzenlendi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri, Temel AFAD Gönüllüsü olan öğrenci, vatandaş, sivil toplum kuruluşu ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli gönüllülere “Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi” verdi.

Adıyaman AFAD İl Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, program kapsamında uzman eğitmenlerce 125 AFAD gönüllüsüne gruplar halinde eğitim verdiklerini söyledi.

Altuğ, “Program kapsamında lojistik, intikal, güvenlik, bina yapı sistemleri, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, enkaz alanına giriş teknikleri, tahliye ve türleri, ipler ve düğümler, hasta ve yaralı taşıma teknikleri ve sedye çeşitleri, arama kurtarma aracı ve arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı, arama kurtarma malzemelerinin uygulamalı eğitimi, üst katlarda ve kuyularda kurtarma, hafif arama kurtarma tatbikatı, çadır kurulumu, ilk yardım, insani yardım, psikososyal destek eğitimi, yangına müdahale ve söndürme eğitimleri verildi.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan