Adıyaman İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Adıyaman Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin bağışladığı kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Hayırseverler tarafından vekalet yoluyla bağışlanan 63 hisse kurban İslami usüllere göre kesilerek din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından önceden belirlenen 650 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.

İl Müftüsü Mehmet Taştan, "Rabbimizin bizlerden istediği yardımlaşma şuuruyla toplamda 63 hisse kurbanın kesimi TDV Adıyaman Şubesince gerçekleştirildi. Bu kapsamda 650 aileye din görevlilerimiz tarafından dağıtıldı. Kurban bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kestirmeleri yönünde vatandaşlarımızın Vakfımızı tercih etmeleri bizleri onure etmiştir. Hizmetlerimiz ara vermeden sürmekte, halkımızın emanetlerini gerçek sahiplerine ulaştırmaya ve her zaman onların yanında olmaya devam etmekteyiz." diye konuştu.

TDV Adıyaman Şube Temsilcisi Zeynel Duyum ise “Vatandaşlarımız tarafından bizlere emanet edilen vacip  kurbanların kesimlerini, hijyen kurallarına ve İslami usullere uygun, hayvanlara eziyet etmeden yaparak din görevlilerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan