Adıyaman İl Müftülüğünce görme engelli vatandaşların Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair eğitim almaları amacıyla yaptırılan Abdullah Bin Ümmü Mektum Görme Engelliler Kur’an Kursu dualarla açıldı.

Kur’an kursu açılışı amacıyla düzenlenen törende konuşan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, şunları kaydetti:

“Öğrenmenin önünde hiç bir engel olamaz. Adıyamanlı görme engelli kardeşlerimizden Mukaddes Kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek isteyenlere yönelik Abdullah Bin Ümmü Mektum Görme Engelliler Kuran Kursu’muzda hizmet vermeye başladık. Bu kardeşlerimize Başkanlığımız tarafından hazırlanan Braille Alfabesi ile yazılmış olan Kur'an-ı Kerim ile eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizi evlerinden alıp kursa getiriyoruz. Kurs sonunda yine aldığımız gibi evlerine bırakıyoruz.”

Abdullah Bin Ümmü Mektum Kur’an Kursu Açılış Merasimi’ne İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İl Müftü Yardımcısı Hatun Özmen, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Müftülük personeli, Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Abidin Harputluoğlu, Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Zeynal Alagöz ve çok sayıda STK temsilcisi ile mahalle muhtarları, vatandaşlar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan