Adıyaman İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimin tamamlayan 52 öğrenci, İl Müftülüğünce düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi"nin ardından belgelerini aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınav sonucu "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan 24 erkek ve 28 kız öğrenci için, Adıyaman Müftülüğünce "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi. 

Altınşehir Kur’an Kursu, İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Hafızlık Projesi" çerçevesinde eğitim veren Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu ile Bölge Yatılı Kur’an Kursu ve Şehit Türkan Tekin Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlanan 52 öğrenci, düzenlenen törenle belgelerini aldı. 

Hafızlık tacını giyen genç hafızlara, belgeleriyle birlikte Kur’an-ı Kerim ve çeyrek altın hediye edildi.

Ayrıca, törene katılan çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri de öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Törende konuşan Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşcı, hafızların “yürüyen Kur’an” olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Diktiğimiz fidanlar meyvelerini vermeye başladı. Allah Resulü (s.a.s.), ‘Ümmetimin en şereflileri, ümmetimin en kıymetlileri, Kur’an hafızlarıdır.’ buyurur. Yeryüzünün en güzellerine, en şereflilerine şahitlik yapıyoruz. Onlar Kur’an’ın ve Peygamberimizin ifadesiyle ‘yürüyen Kur’anlardır. Adıyaman’ın sokaklarında karşılaştığımızda kendimizi Kur’an ile karşılaşmış gibi hissettirecek olan gençlerimizdir. Yavrularımızı ve ailelerini, onların yetişmesine emek veren hocalarımızı tebrik ediyorum.”

"Hafızlık İcazet Merasimi"ne Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ziya Duranay, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan