Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2020 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na destek artarak devam ediyor.

DTDV'nin vekalet yoluyla kurban organizasyonuna bir destek de Seyhan İlçe Müftülüğünden geldi.

İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ile din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulundular.

İlçe Müftülüğünde düzenlenen TDV Kurban Tanıtım Toplantısı'nda konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, “Türkiye Diyanet Vakfı yapılan bağışları dünyanın dört bir yerine dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak muhtaç kardeşlerimize mutluluk ve sevinç olup, bizleri de bu sevince ortak etmiştir. Kurban bağışı kampanyası Vakfımızın en büyük yardım faaliyetlerinden biridir. Bizlere emanet edilen kurbanlar büyük bir hassasiyetle, dini vecibelere uygun şekilde kesilerek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra savaş ve afet bölgelerinde, mülteci kamplarında, kıtlık ve yoksullukla mücadele eden ülkelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin sofralarına ulaştırılmaktadır.” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ile din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri, kurban vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfı Seyhan Şubesine verdiler.

Din görevlilerinin kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, teşekkür ederek bağış makbuzlarını takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan