Diyanet İşleri Başkanlığının desteği ve halkın katkısıyla kısa sürede tamamlanan hizmet binasını daha etkin ve verimli kullanmak amacıyla il Müftüsü Hasan Çınar, binanın adeta bir eğitim yuvasına dönüşmesine öncülük ediyor. Müftülük hizmet binasında hafta içi ve hafta sonu eğitim faaliyetleri sürdürülüyor. 

Cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve ilahiyat fakültesi öğrencilerine yönelik olarak Arapça, fıkıh ve tefsir dersleri ve bunun yanında din görevlilerinin mesleki gelişimini sağlamak amacıyla uzman öğreticiler tarafından belli aralıklarla ezanı güzel okuma ve vaaz becerilerini geliştirme kursları düzenleniyor. Adana’da ilk defa açılan aşere takrip tayyibe kursu da yine müftülük hizmet binasında veriliyor. 

Ayrıca KAGEM tarafından müftülük hizmet binasında işitme engellilerine yönelik olarak işaret dili eğitimi çalışmaları da yapılıyor. Adana’da il müftülüğü olarak temel hedeflerinin; bir taraftan insanımıza sahih ve doğru bilgiyi yine sahih ve doğru kaynakları kullanarak öğretmek olduğunu diğer taraftan ise din görevlilerimizin mesleki ve kültürel gelişimlerini geliştirmek olduğunu söyleyen İl Müftüsü Hasan Çınar, “Bu amaçla hizmet binasını müftülük hizmetlerinin yanında bir eğitim mekânı olarak da düzenleyip eğitim faaliyetlerine başladık.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan